Konjička staza broj 13
Agriturizam
Konjički klub
Crkve i samostani
Muzeji i dvorci
Restorani
Smještaj
Toplice i lječilišta
Vidikovci
Vinarije
Banke
Bankomati
RIDE Odmorišta
Tezina
Težina
4/5
Vrijeme
Vrijeme
2h 30min
Dužina
Dužina
18.6km

Konjička staza broj 13

U blizini željezničke stanice Stubičke Toplice do Hotela Matija Gubec.

Konjička staza započinje na završetku konjičke staze broj 12 gdje su predviđeni i vezovi za konje u blizini željezničke stanice Stubičke Toplice i nedaleko Hotela Matija Gubec. Staza kreće u smjeru Donje Stubice gdje nakon 100 m skreće u lijevo prema sjeverozapadu i prolazi stražnjom stranom hotela Matija Gubec odakle s pruža prekrasan pogled na sam hotel, bazene i u daljini na brdo Kapelščak. Ruta se nastavlja prema potoku i tzv. brani duž koje se dolazi neposredno do željezničke postaje u Andraševcu. Ruta nastavlja sjeverozapadno prema naselju Mokrice. Izlazak u Mokricama nalazi se 100 m ispred kružnog toga, gdje ruta siječe cestu i nastavlja mekanim terenom prema naselju Slatini. U Slatini ruta kreće prema istoku u smjeru Krušljevog Sela prema Centru „Ritam s konjem“. Ruta prolazi pokraj Centra i nastavlja kroz naselje Stubičke Toplice do početne točke pokraj Hotela Matija Gubec.

  1. Konjička staza započinje na završetku konjičke staze broj 12 gdje su predviđeni i vezovi za konje u blizini željezničke stanice Stubičke Toplice i nedaleko Hotela Matija Gubec. Staza kreće u smjeru Donje Stubice gdje nakon 100 m skreće u lijevo prema sjeverozapadu i prolazi stražnjom stranom hotela Matija Gubec odakle s pruža prekrasan pogled na sam hotel, bazene i u daljini na brdo Kapelščak.
  2. Ruta se nastavlja prema potoku i tzv. brani duž koje se dolazi neposredno do željezničke postaje u Andraševcu. Ruta nastavlja sjeverozapadno prema naselju Mokrice. Izlazak u Mokricama nalazi se 100 m ispred kružnog toga, gdje ruta siječe cestu i nastavlja mekanim terenom prema naselju Slatini. U Slatini ruta kreće prema istoku u smjeru Krušljevog Sela prema Centru „Ritam s konjem“.
  3. Ruta prolazi pokraj Centra i nastavlja kroz naselje Stubičke Toplice do početne točke pokraj Hotela Matija Gubec.